כיצד להתמודד עם סיכונים בתחום הסייבר בארגונים?
בעידן הדיגיטלי והטכנולוגי בו אנו חיים ומתנהלים, כמעט כל פעולה הקשורה לסביבת העבודה שלנו, מתבצעת באמצעות מערכות מחשוב וטכנולוגיות כאלו ואחרות, שמצד אחד מאפשרות לנו להתנהל ברמה המהירה והמתקדמת ביותר ומצד שני חושפות אותנו לאיומים שונים בתחום הסייבר.
איומי סייבר הם למעשה איומים מוחשיים וממשיים היכולים להתרחש בכל רגע נתון בכל סביבת עבודה בה נעשה שימוש במערכות מחשוב וטכנולוגיות כאלו ואחרות, כאשר היקף האיומים המגיעים לידי מימוש באמצעות מתקפות סייבר מתוחכמות, מסבות נזקים משמעותיים כנגד הידע המותקף וכאשר מדובר בפעילותן של חברות מסחריות גדולות וארגונים גדולים, מדובר בנזקים כספיים משמעותיים.
איומי סייבר - כיצד להתגונן מפניהם?
השימוש ההולך וגובר במערכות מחשוב וטכנולוגיות מתקדמות בכל תחומי החיים ובתחום העסקי בפרט, והעלייה המתמדת במתקפות סייבר כנגד יעדים עסקיים מסביב לעולם, הפך את תחום אבטחת המידע לאחד מתחומי המחשב החיוניים והמבוקשים ביותר. תחום אבטחת המידע מרכז בתוכו היצע מגוון של שירותים אשר נועדו לצרכי אבטחת מידע וניהול סיכונים בקרב ארגונים וחברות, כאשר בתחום סיכוני הסייבר נחשב כיום לחלק בלתי נפרד מעולם הסיכונים העסקי עימו נדרש להתמודד כל בעל עסק. שירותים בתחום אבטחת המידע מוצעים כיום על ידי מספר הולך וגדל של חברות לאבטחת מידע העושות מצידן כל פעולה בניסיון להדוף מתקפות סייבר מתוחכמות כאלו ואחרות המתבצעות מדי יום ושעה על ידי עשרות אלפי האקרים מסביב לעולם.
אחת מהפעולות ההכרחיות לצרכי התגוננות בפני איומי סייבר כאלו ואחרים בקרב חברות מסחריות וארגונים גדולים, הינה הערכת סיכוני סייבר על ידי מומחה אבטחת מידע. הערכת הסיכונים מחייבת התייחסות לכלל מאפייני הסיכון, החל משלב ניתוח מקצועי של גורמי הסיכון ויעדי התקיפה הפוטנציאליים, דרך בחינת הסיכונים של מכלול הנכסים הדיגיטאליים/טכנולוגיים העומדים לרשות הארגון או החברה ועד להערכת סיכונים בהתאם למערכות המניעה, גילוי וטיפול באיומי סייבר בעת התרחשותם.
השילוב בין הדברים הנעשה על ידי מומחה אבטחת מידע מנוסה ומיומן, יכול לסייע לאותן חברות וארגונים העושים בו שימוש, להפחית בצורה ניכרת את הנזקים הנלווים למתקפות סייבר מתוחכמות ובמקרה הטוב ביותר למנוע מראש את אותן מתקפות.
אבטחת מידע VS מתקפות סייבר – משחק "השוטרים והגנבים" המודרני
משפט ידוע טוען כי "הפרצה קוראת לגנב", וכאשר מדברים על מתקפות סייבר, משפט זה מקבל משנה תוקף לנוכח העובדה שכל האקר המעוניין לבצע מתקפת סייבר כנגד יעד כזה או אחר, מבצע בראש ובראשונה בדיקה לאיתור "נקודות חולשה" של המערכות אותן הוא מנסה לתקוף וזאת בניסיון להגיע לפרצת אבטחה הקיימת במערכת. לפיכך, תחום אבטחת המידע הפועל כמנגנון הגנה כנגד מתקפות סייבר הוא מעין משחק "השוטרים והגנבים" במתכונתו המודרנית, כאשר כל אחד מהצדדים השותף למשחק מנסה לגבור על הניסיונות של הצד השני.