5 צעדים ראשוניים לאבטחת מידע בארגון
מתכננים לשדרג את מנגנוני אבטחת המידע בארגון?
בתקופה זו בה חברות רבות מוצאות עצמן תחת סיכוני טרור מקוון (מתקפות סייבר), ריגול תעשייתי באמצעות חדירה למאגרי המידע בעסק והאקינג שנועד לדלות פרטי לקוחות וכרטיסי אשראי כל חברה קטנה כגדולה צריכה להתגונן היטב. על מנת להתחיל לסגור פרצות יש לקבוע מדיניות אבטחת מידע ברורה, להגדיר נהלי עבודה, להסביר לעובדי הארגון את חשיבות אבטחת המידע ולאכוף את הנהלים במהלך העבודה השוטפת. אספנו עבורכם את חמשת הצעדים הראשונים שיסגרו את הדלת בפני גורמים זדוניים המעוניינים לחדור לרשת.
התקינו פיירוול ואנטי וירוס על כל אחת מעמדות העבודה במשרד
המחשבים במשרד עשויים להיות ה"דלת" הראשונה באמצעותה עשויים לחדור לרשת המשרדית. תוכנות פשוטות המותקנות באמצעות כניסה לקישור מאי-מייל או הודעת פייסבוק עשויות להציב אתכם בפני התקפות כופר יקרות במיוחד או לחשוף את המסמכים הרגישים ביותר בחברה לעיניים זרות. לכן, הקפידו להתקין על כל אחד מהם תוכנת אנטי-וירוס (ברישיון כמובן) ולהפעיל את הפיירוול.
וודאו כי אין שימוש בהתקנים ניידים מחוץ למשרד במחשבי החברה
הדרך הנוספת בה עשויות לחדור רוגלות למשרד היא באמצעות שימוש בדיס-און-קי נגוע או בהתקן חיצוני השומר מידע. בקשו מהעובדים למצוא דרכים אחרות להעביר מידע בין המחשבים השונים. תוכלו גם לספק לעובדי התקנים ניידים המיועדים לשימוש בשטח המשרד בלבד. מי שעובד מהבית יכול להתחבר לרשת VPN ארגונית. נרחיב על כך מעט.
התקינו VPN במשרד לעובדים מרחוק
VPN מאפשר לעובדים לעבוד מרחוק כאילו היו בתוך הרשת הארגונית. פעמים רבות עובדים מבקשים להשתלט מרחוק באמצעות תוכנות כמו Teamviewer ואחרות שמשאירות את המחשבים שלכם פרוצים להתקפות מבחוץ באמצעות פורטים פתוחים. הגדרה של VPN באופן מקצועי כחלק מנהלי מדיניות אבטחת מידע בעסק תחסוך בעיות עתידיות.
שדרגו את חומרת הרשת שלכם
חלק מההגנה על הרשת הארגונית טמון בשינוי החומרה. תוכלו לבחור מגוון רחב של פריטים הכוללים בתוכם מנגנון אבטחה מובנה. התייעצו עם מומחה אבטחת מידע בתוך הארגון על מנת שיסייע לכם למצוא את החומרה המתאימה ולהגדירה. בנוסף, כדאי לנסות ולערוך בדיקה האם הותקנו כבר רוגלות או תוכנות זדוניות ברשת ולזהות את הפרצות שגרמו לחדירתן.
בצעו גיבויים אוטומטיים קבועים לתכנים שלכם
בלי קשר לפעולות שאתם מבצעים על מנת להגדיר מדיניות אבטחת מידע חשוב לבצע גיבוי שוטף למידע הרב הנשמר בארגון מדי יום. את הגיבוי כדאי לבצע גם באופן ידני להתקנים ניידים הנשארים במשרד וגם כהגדרה אוטומטית לגיבוי בענן. במקרה של חדירה לרשת, מתקפת כופר או אפילו שריפה מקרית – כל החומרים שנשמרו בארגון ניתנים לשחזור באופן מידי וכמות המידע שאתם עשויים לאבד מזערית.
לסיכום, מדיניות אבטחת מידע בארגון מהותית על מנת לשמור על הנכסים הדיגיטליים החשובים של החברה. אם אינכם מעסיקים באופן קבוע תקן העוסק בתחום מומלץ להסתייע במומחה מטעם חברת מיקור חוץ.